DK / UK

DRØMMEN OM DANMARK

Wasiullah er som alle andre danske drenge. Han hænger ud med sine venner, tager selfies, joker og flirter med piger. Efter tre år på et asylcenter i Danmark, hvor han ankom som uledsaget ung dreng fra Afghanistan, er Danmark blevet hans hjem. Men da Wasi fylder 18 år modtager han sit endelige afslag på asyl og han tvinges til at forlade landet. Wasi frygter for sit liv i Afghanistan, går under jorden og flygter til Italien i håbet om her at modtage opholdstilladelse.

 

Michael Graversen har fulgt den unge Wasi igennem flere år, og venskabet mellem dem har givet ham en unik adgang til Wasis liv under jorden i Europa. For Wasi er drømmen om en dag at vende tilbage til  sine venner og en tryg fremtid i Danmark blevet drivkraften for hans overlevelse. Wasi kæmper for at bevare et normalt ungdomsliv, men det er ikke let, når livet tilbringes i en venteposition – en venten på en fremtid, som måske aldrig kommer i gang. For uden et hjem, et job eller en identitet, er man så overhovedet nogen?

 

DRØMMEN OM DANMARK giver et barsk indblik i, hvad der i mange tilfælde sker med de uledsagede flygtningebørn, der hvert år forsvinder fra landets asylcentre.

 Instruktør Michael Graversen er gennem flere år kommet tæt på den unge Wasiullah, og venskabet mellem dem har givet en unik adgang til Wasiullahs liv under jorden i Europa, hvor drømmen om en dag at vende tilbage til det trygge Danmark bliver drivkraften til hans overlevelse.

 

Wasiullah kæmper for at bevare et normalt ungdomsliv, men det er ikke let at holde styr på hvem man er, når man lever i samfundets skyggeside og er tvunget til konstant at skifte identitet. En dag modtager Michael et opkald. Wasiullah har mistet hukommelsen.

Drømmen om Danmark er støttet af DFI og DR.

Filmen sælges af Autlook Filmsales